Parcul Industrial “TRACOM” – noi oportunități pentru proiecte investiționale locale si internaționale

 

Aug 11, 2017

 

Societatea pe acţiuni „TRACOM”, Întreprinderea administratoare a PI „TRACOM”, este amplasată pe adresa: str. Columna, 170, MD-2004, mun. Chişinău, sectorul Buiucani, în imediata apropiere de centru municipiului. Circa 76% din activele PI „TRACOM” sunt disponibile pentru proiecte investiționale. Unul din aceste active, hală de producție cu suprafață mai mare de  35000 m.p., prezintă o oportunitate investițională deosebită pentru investitorii locali și internaționali. Obiectul dat a devenit în ultima vreme un subiect important al unor discuții inițiate de partenerii noștri externi, care văd în el o excelentă oportunitate pentru a-și lansa aici propriile afaceri.

 

Ieri, 10 august 2017, la sediul societății pe acțiuni, a avut loc întâlnirea de lucru a dlui Ion LUPU, Directorul general al  „TRACOM” SA, cu dl Park, Tae Hee, directorul adjunct al Departamentului comercial al Ambasadei Republicii Coreea la Kiev și dna Iryna Savytska, manager cercetări-marketing, reprezentând în același timp organizația, KOTRA (Korea Trade-Investment Promotion Agency). Delegația coreeană sa aflat în Republica Moldova într-o vizită de studiu privind Dezvoltarea regională a afacerilor pentru a facilita businessul coreean să lanseze proiecte investiționale în această parte a lumii.

 

Domnul Ion LUPU a informat oaspeții despre activitățile desfășurate de „TRACOM” SA și oportunitățile investiționale ale PI „TRACOM”. În mod deosebit, dânsul sa referit la dreptul, pe care l-a oferit recent Ministerul Economiei „TRACOM” SA, Întreprinderea Administratoarea a PI, de a înstrăina, prin procedura de comercializare și concurs, a unei părți, 30000 m.p. din cel mai mare activ al său, hala de producție lit.Ș-10.

 

Domnul Ion LUPU  a mulțumit oaspeților coreeni pentru vizită, interes față de domeniu și a reiterat odată în plus că, pornind de la oportunitățile investiționale de care dispune PI “TRACOM”, precum și alte entități similare din Moldova, inclusiv și ZEL-urile, o colaborare reciproc avantajoasă în domeniul businessului, va contribui prin toate mijloacele la  apropierea țărilor noastre și la cooperarea interstatală constructivă în sfera economică. Directorul general al “TRACOM” SA a îndemnat Delegația coreeană, în calitatea sa de Președinte al Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Moldova, să facă o vizită și în alte Parcuri Industriale din țara noastră, oferind pentru aceasta suportul logistic necesar.