Oamenii de afaceri din Olanda, consideră: „Moldova are nevoie de un puternic Centru Logistic de procesare și de distribuție a produselor sectorului agroindustrial, iar PI “TRACOM” este o minunată oportunitate pentru el”.

 

În zilele coride ale lunii lui Cuptor, o Delegație a oamenilor de afaceri a companiei “Brinkman Trans Holland”, condusă de dl Robert BLOMBERG, Consul onorific al Republicii Moldova în Regatul Suediei, a vizitat PI “TRACOM”.

Oaspeții, au prezentat succint Compania “Brinkman Trans Holland” și scopul vizitei în Republica Moldova și în particular în PI “TRACOM”.

Astfel, a fost menționat, că  “Brinkman Trans Holland” oficial a apărut pe piața europeană în 1993, dar de fapt ea există timp de 89 de ani, fiind fondată încă în anul 1928. În ultimii ani, “Brinkman Trans Holland” sa specializat în transportul produselor ușor alterabile și al transportului de mărfuri către și dinspre țările Scandinavice, Germania și țările din Europa de Sud. Toate camioanele și remorcile companiei sunt echipate cu calculatoare de bord, GPS și/sau GPRS, ceea ce permite managementului să urmărească parcul de automobile «în timp real» printr-un site securizat, dar și prin transmisie de date detaliate “echipajelor” cu privire la anumite riscuri legate de posibile dezastre și calamități prin intermediul aceluiași sistem. Acest mod “înalt tehnologizat” de lucru oferă o flexibilitate maximă în planificarea serviciilor companiei și asigură livrarea corectă și la timp a bunurilor beneficiarilor pe piețele de desfacere în țările UE.

Scopul vizitei, avea să menționeze oaspeții, este efectuarea studiului de fezabilitate privind crearea unui Centru Logistic, de procesare și de distribuție a produselor sectorului agroindustrial din Republica Moldova spre piețele de desfacere din țările UE.

Domnul Ion LUPU a informat oaspeții despre activitățile desfășurate de „TRACOM” SA și oportunitățile investiționale de moment ale PI „TRACOM”. În mod deosebit, dânsul sa referit la dreptul, pe care l-a oferit recent Ministerul Economiei „TRACOM” SA, Întreprinderea Administratoarea a PI, de a înstrăina, prin procedura de comercializare și concurs, a unei părți, 30000 m.p. din cel mai mare activ al său, hala de producție lit.Ș-10.

Au urmat apoi discuții detaliate, despre aspecte legale, despre cererea de pe piața Republicii Moldova cu referință la serviciile unui astfel de Centru Logistic, despre serviciile vamale și accesibilitatea lor, despre conectarea PI la calea ferată ș.a.m.d.

Oaspeții au mulțumit conducerii „TRACOM” SA pentru timpul și informația oferită, care va fi utilizată cu siguranță la studiul de fezabilitate al companiei “Brinkman Trans Holland”, cu privire la investițiile în Proiectul de creare a Centrului Logistic de procesare și de distribuție a produselor sectorului agroindustrial din Republica Moldova.

Domnul Robert BLOMBERG, Consul onorific al Republicii Moldova în Regatul Suediei, a concluzionat: „Din cele discutate și relatate de Dvs. dle I.LUPU, putem concluziona: Moldova are nevoie de un puternic Centru Logistic, de procesare și de distribuție a produselor sectorului agroindustrial, iar PI “TRACOM” este o minunată oportunitate pentru el ”.

Exprimând satisfacția față de bunele intenții de suport a producătorilor autohtoni din sectorul agroindustrial al Republicii Moldova, dl Ion LUPU, Directorul general al „TRACOM” SA, și-a oferit disponibilitatea de suport informațional și logistic, pentru a facilita procesul decizional al Companiei “Brinkman Trans Holland” vis-a-vis de crearea Centrului Logistic menționat.

La finele vizitei Delegația a mers pe teren.