Delegația Republicii Populare Chineze în vizită la PI “TRACOM”: radiografie pentru un Proiect investițional de anvergură,- crearea unei centrale fotovoltaice.  

 

23 iunie, 2017

 

O delegație numeroasă a oamenilor de afaceri din Republica Populară Chineză a

vizitat PI “TRACOM”. Scopul acestui eveniment a fost: (i) identificarea oportunităților investiționale, privind construcția unui  parc de panouri solare cu celule fotovoltaice, centrală fotoelectrică pentru producerea energiei electrice, cu o capacitate de până la 10 MW; (ii) lansarea unui proces tehnologic de producere a componentelor principale pentru astfel de centrale, asamblarea și instalarea lor beneficiarilor din țările din regiune.

Membrii Delegației au avut cu dl Ion LUPU, Directorul general al “TRACOM” SA, o discuție detaliată pe subiect, începând de la condițiile de activitate în PI, facilitățile pentru rezidenți și până la prezența brațelor calificate de muncă în Chisinău, capacitatea de absorbție a pieței autohtone și cei regională a produsului planificat.

Directorul general al “TRACOM” SA, dl Ion LUPU, a răspuns prompt, exhaustiv si calificat la toate întrebările oaspeților, menționând că echipa pe care o conduce este gata să acorde partenerilor chinezi tot sprijinul logistic, astfel încât, drumul parcurs de la decizia de a deveni rezident și până la realizarea ei în practică să fie unul cât mai scurt. Partenerii chinezi au mulțumit Domnului Ion LUPU pentru deschidere, suport și au menționat că vor studia minuțios oferta propusă de “TRACOM” SA.

La finele vizitei membrii Delegației au mers pe teren pentru a face cunoștință nemijlocit cu activele propuse în ofertă.