În perioada 15-17 februarie, Directoarea S.A. “TRACOM, Aurelia Salicov, a participat la cea de a douăsprezecea ediție a Forumului European pentru Știință, Tehnologie și Inovație Transfiere

✅Transfiere este un eveniment internațional de referință care reunește peste 500 de companii, entități și instituții și peste 420 de experți naționali și internaționali pentru a promova în comun dezvoltarea științifică și tehnologică ca element de competitivitate și valoare adăugată.

Forumul prezintă pentru participanți oportunități de dezvoltare prin schimbul de cunoștințe, îmbunătățirea competitivității în sectorul de afaceri și generarea de oportunități de afaceri. Este un eveniment important unde participanții pot stabili noi contacte B2B, pot crea relații, pot găsi noi parteneri, pot stabili alianțe strategice și sinergii.

Pe parcursul celor trei zile au fost discutate în cele peste 80 de panouri teme precum dezvoltarea hidrogenului verde, proiecte strategice de redresare economică și transformare sau crearea unor companii bazate pe tehnologie

Totodată, pe parcursul aflării în Malaga au fost realizate o serie de întrevederi cu scopul de a promova imaginea Parcului Industrial “TRACOM” și a discuta posibilitățile de dezvoltare în Republica Moldova

✅Întâlnire cu reprezentanții IASP – Asociația Internațională a Parcurilor Științifice și a Zonelor de Inovare

Anul trecut, PI “TRACOM” a devenit membru al acestei organizații prestigioase, o rețea globală pentru parcuri științifice și zone de inovare și care întrunește peste 115 mii de companii și 350 de membri în 78 de țări.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre colaborarea pe termen lung cu IASP, care va include suport în dezvoltarea strategică a PI “TRACOM”, inclusiv prin asigurarea consultanței la elaborarea Strategiei de dezvoltare, realizarea unui studiu de fezabilitate și elaborarea unui plan de acțiuni pentru dezvoltarea strategică a parcului.

✅Întâlnire cu Consulul Onorific al Republicii Moldova în Andalucia, Patricio Baeza și Șefa departamentul atragerii investițiilor și dezvoltare startup-urilor în cadrul primăriei Malaga, Isabel Pascual Villamor

Întrevederea cu domnul Patricio Baeza și doamna Isabel Pascual Villamor a avut drept scop discutarea posibilitatea dezvoltării proiectelor bilaterale și despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova.

Subiecte principale de discuție în cadrul întrevederii date au fost oportunitățile oferite de parcurile industriale din Republica Moldova și interesul de a dezvoltarea proiecte în comun pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea startup-urilor în Moldova.

S-a discutat despre posibilitatea acordării de suport în realizarea viziunii de dezvoltare, organizarea de misiuni economice a antreprenorilor din provincia Andalucia în RM și posibilitatea unei colaborări strânse pentru promovarea rezidenților TRACOM.

✅Vizită de lucru la Parcul Tehnologic din Andalucia

Parcul Tehnologic Malaga sau Parcul Tehnologic din Andalucia este cel mai mare parc tehnologic din zonă și găzduiește 630 de companii, 22.000 de locuri de muncă și are o proiecție de 50.000 de locuri de muncă în următorii ani.

Directoarea Aurelia Salicov s-a întâlnit cu directorul Parcului din Malaga, Felipe Romera, cu scopul de a crea noi relații strategice și pentru a documenta activitatea și experiența reprezentanților fruntași în domeniu.

Întâlnirea a fost realizată cu suportul Ambasadei Republiciu Moldova în Regatul Spania, a Consulatului Onorific din Malaga și a cuprins:

  • excursie în teren
  • prezentarea activității parcului
  • prezentarea viziunii de dezvoltare
  • discuții despre colaborări viitoare

De asemenea, doamna Salicov s-a întâlnit cu rectorul Universității din Malaga, domnul José Ángel Narváez Bueno. Universitatea din Malaga este unul din rezidenții Parcului Tehnologic Malaga și prezenta cu centru de excelență, pregătirea cadrelor pentru rezidenții parcului, dar și cu laboratoare pentru cercetare și inovare.

Dna Salicov a discutat despre semnarea unui Acord dintre PI “TRACOM”, Parcul Tehnologic din Andalucia, Universitatea din Malaga și o universitate din Moldova. Acest acord va pune bazele unei colaborări prospere, va facilita schimbul de experiență dintre cele două țări și va asigura crestere economica, preluare de experiente, inclusiv pentru a dezvolta cooperarea academică și educațională și de a promova rezidenții parcurilor parte la acord.

Pe final, s-a discutat despre participarea în timpul apropiat al directorilor Parcurilor Industriale din Moldova la un training organizat de Parcul Tehnologic din Andalucia dedicat managerilor pentru dezvoltarea parcurilor industriale.

Participarea PI “TRACOM” la forum a avut drept scop crearea de relații cu reprezentanții internaționali, documentarea și preluarea practicilor din domeniu și promovarea imaginii parcului pe piața internațională.