În perioada 01-10 noiembrie a continuat activitatea Grupului Monitorizare, cu deplasarea la locul de activitate a rezidenților, la care a fost examinat procesul de îndeplinire a obligațiunilor contractuale, inclusiv implementarea proiectelor investiționale anunțate de rezidenți în cadrul Parcului Industrial ”TRACOM”.

În această perioadă au fost organizate întrunirile cu 14 rezidenți, inclusiv vizitarea spațiilor de producere și a oficiilor, dotate cu echipament tehnologic avansat pentru desfășurarea continuă a activității de antreprenoriat. Pe lângă cifrele, expuse în rapoartele anuale, trimestriale privind activitatea rezidenților, Membrii Grupului Monitorizare au făcut cunoștință cu procesele tehnologice și de producere. În special, membrii grupului au menționat succesele rezidenților ”CARTNORD” S.R.L., ”CĂLĂRAȘI DIVIN PLUS” S.R.L., potențialul de activitate a rezidenților: „PRESUDOR” S.A., ”GIDO PARK” S.R.L.; perspectivele de dezvoltare a companiilor în domeniul IT: ”SAVASOFT” S.R.L.; “ENTERPRISE BUSINESS SOLUTIONS” S.R.L.; ”AG COMPUTER” S.R.L.; ”PRIDE SYSTEM” S.R.L. și stabilitatea durabilă pe piața internă a producătorilor autohtoni: ”CELERITAS” S.R.L. , ”PELMOR-COM” S.R.L. În cadrul ședințelor au fost discutate posibilitățile de dezvoltare a platformei industriale ”TRACOM”, prin atragerea investițiilor și susținerea mediului de afaceri local și, ca rezultat direct, majorarea interesului activității de antreprenoriat în cadrul parcului industrial.

Una din problemele abordate de rezidenți a fost necesitatea de identificare a surselor alternative pentru asigurarea cu energia electrică la preț acceptabil. Se planifică colaborarea Întreprinderii administratoare și rezidenților cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în scopul instalării panourilor fotovoltaice.