Studenții Facultății Urbanism și Arhitectură au efectuat la 8 februarie o vizită la Parcul Industrial “TRACOM”, unde au discutat despre posibilitatea implementării unui proiect comun de amenajare a zonei centrale a PI “TRACOM”.

Studenții au fost familiarizați de către conducerea întreprinderii cu activitatea parcului, istoria sa și direcțiile de dezvoltare pentru viitor, după care au analizat împreună cu reprezentanții TRACOM și profesorul lor, domnul Valeriu Podborschii, planurile geometrice ale zonei care urmează a fi amenajată.

Proiectul presupune organizarea unor spații confortabile de recreere și odihnă pentru rezidenții parcului, acces la unele servicii sociale, piste pentru biciclete/trotinete și zone pentru organizarea evenimentelor în aer liber. În acest scop, a fost efectuata o excursie în teren pentru evaluarea situației prezente și expunerea viziunii generale asupra rezultatului final.

Totodată, studenții au efectuat și o vizită la rezidentul “BICOTRA”, care desfășoară o gamă diversă de activități, printre care prelucrarea de metale, construcție de utilaje, dar și producere de obiecte de ceramică. Tinerii au rămas impresionați de diversitatea activităților companiei, dar și de calitatea produselor.