Pe 22 februarie a avut loc cu succes Forumul Economic de la Chișinău „Investiții, Dezvoltare, Integrare Europeană”, organizat sub auspiciile Familiei Regale a României de Parcul Industrial Tracom, împreună cu Digital Park, StarNet, Agenția de Investiții și cu susținerea Ambasadei României în Republica Moldova.

Credem că lucrând împreună, putem crea un viitor mai luminos și mai prosper pentru toți. Scopul Forumului Economic a fost consolidarea relațiilor de afaceri dintre România, Moldova și Polonia, promovarea colaborărilor și să încurajarea afacerilor să profite de numeroasele oportunități care există în regiune. 

Forumul a avut în calitate de participanți profesioniști de seamă din cele trei țări, care au discutat despre realitățile și oportunitățile mediului de afaceri. Le mulțumim pentru prezență și cuvânt domnilor Igor Grosu – președintele Parlamentului, Dorin Recean – Prim-Ministru, Dumitru Alaiba Vice Prim-Ministru, Ministrul dezvoltării economice și digitalizării, și Alteța Sa Regală Principele Radu. În discursurile sale, cei patru oficiali au venit cu mesajul că să investească cât mai mult în țară și să contribuie la crearea unui viitor prosper.

Doamna Aurelia Salicov a luat cuvântul la forum și a prezentat oportunitățile Parcurile Industriale din Republica Moldova și oportunitățile și beneficiile pe care acestea le au pentru rezidenți.

Evenimentul a fost, de asemenea, o oportunitate pentru participanți de a construi noi relații cu potențiali parteneri de afaceri. Discuțiile care au avut loc în cadrul evenimentului au evidențiat importanța colaborării dintre România, Moldova și Polonia în diverse domenii precum Sectorul Tehnologiilor Informaționale, Servicii Financiare și Fintech, Horeca, retail, servicii sănătate și Industria Construcțiilor.

Forumul economic a fost un mare succes și suntem încântați că am jucat un rol semnificativ în apropierea comunităților de afaceri din România, Moldova și Polonia. Așteptăm cu nerăbdare mai multe colaborări și parteneriate în viitor, care vor aduce beneficii celor trei țări.